Image

TABORNIŠKA KOČA BREZA NA JANČAH

Koča je narejena iz naravnih materialov, dobro izolirana in primerna za zimsko uporabo. Glavni prostor ima sedeže za 15 oseb, na podstrešju na lesenih tleh lahko spi največ 15 oseb.
Za kočo skrbi gospodar. 

OSNOVNI PODATKI

V Brezi je štedilnik na drva in vsa kuhinjska oprema. V bližini je izvir s pitno vodo. Svetimo si s petrolejko, kuhinjski pult pa osvetljuje lučka na vetrno energijo. V drvarnici je lepa zbirka pionirskega orodja (sekira, žaga, žeblji, kotlički,…) in nekaj petroleja. Počasi dopolnjujemo "Brezino knjižnico" – zaenkrat je to nekaj knjig o živalih, rastlinah in gobah. V koči je tudi vpisna knjiga, žig, fotoaparat in več drobnjarij za krajšanje časa. V gozdu se skriva latrina.

Janče so ob vikendih priljubljena izletniška točka. Tam rade poganjajo borovnice, gobe in kostanj. Pri Domu na Jančah večkrat organizirajo prave domače veselice: jagodove nedelje v juniju, kostanjeve nedelje v oktobru in podobno.  Okoliški kraji so poznani po sadjarstvu in žganjekuhi. Preko Vnajnarij na Janče vodi Sadna cesta, kjer kmetije ponujajo svoje pridelke in druge dobrote.

Sajenje dreves, grmovnic in zdravilnih rastlin na Brezi

Instagram

Facebook

Galerije slik

© 2024 Rod Črnega mrava. Made with <heart> by dpoint.si