In celotna akcija se je začela odlično *sarcasm off*. Začelo se je zanimivo. Z zamudo enega izmed prijavljenih članov in posledično zamudo vlaka. Ampak ker se podobne stvari pač lahko zgodijo se je vodstvo odločilo za drugačen prihod na Brezo. Polovico članov akcije se je zapeljalo do Gostince, kjer so peš nadaljevali pot proti Brezi, medtem ko je druga polovica opravila še shopping za kosilo ter naložila opremo.

 

Dobro uro kasneje je ekipa na Brezi zaslišala glasen Z D R A V O, s čimer je pohodna odprava sobotne ekipe, naznanila svoj prihod. Sledila je akcija v kuhinji aka prehranjevanje in sestava plana za preostanek dneva.

 

Nekako sta se oblikovali dve skupini, ki sta se po naključju delili ravno na fante in dekleta. Dekleta, poimenovana rožice, malince, žabice, limonce, mucke ali nekaj podobnega so se lotile izdelave stojala za tarčo, medtem ko smo se fantje lotili izdelave ognja Apollo pod vodstvom Andraža – kasneje imenovanega tudi Andro Design™.

 

Punce so najprej pripravile sušice za izdelavo stolpa in kasneje dodale še nosilne palice, na katerih je postavljena tarča. Na daleč je izgledalo, da imajo vse pod nadzorom, delo je potekalo nemoteno in še pred kosilom je bila konstrukcija postavljena in tarča nameščena. Hitro in učinkovito ter pohvale vredno, ker masivno stojalo izgleda kot delo profijev, kar sta potrdila tudi obiskovalca sobotne akcije Marino in Mare.

 

Na drugi strani smo fantje imeli manjše nevšečnosti s postavitvijo Apolla. Razdelili smo se v skupine, kar pomeni, da so nekateri šli nabirati srček in veje za notranjost ognja, medtem ko smo se drugi odpravili po sušice za postavitev temeljev celotne ognjene konstrukcije, kar izgleda natanko kot štiri pod kotom zapičene palice. In ravno naštete naloge so fantje dokončali do kosila – nabrali so srček in palice ter v ognjišče zabili štiri palice. Čez kuhinjsko okno je izgledalo vse dokaj… khm, bogo. But I had faith in them! J

 

Očitno je vsem primanjkovalo moči zato je kosilo vsem še kako teknilo… No skoraj vsem. Striglca, ki se je nekako prikradla v Andražev krožnik pač ni bila mišljena za pojest. Obtožbe zoper kuharja, da je striglca namerno pristala ravno v Andraževem krožniku, so bile absurdne, neosnovane in niso imele nikakršne povezave s tem, da je delilec hrane (in kuhar) obenem tudi Andražev mentor pri vodenju voda Štekerji. Vse povezave so zgolj naključne. Ampak kosilo z Brezinih vrtov je bilo pa vseeno odlično! J

 

Po kosilu so si marjetice privoščile streljanja z lokom, medtem ko smo fatnje (brezimneži haha!) začeli s postavitvijo ognja pod vodstvom vizije, večletnega vizionarja postavljanja ognjev, Androta. Ogenj je nekako začel dobivati prepoznavno obliko. Komentarji, da to ne bo nikoli gorelo so bili ignorirani in ob nekaj zadnjih zamahih sekir in žag je bil veličasten Apollo postavljen.

 

Andro Design™ je ob spustu mraka nad Brezo prižgal ogenj. Sledil je pozdrav ognju, petje himne ter prepevanje pesmi Tam ob ognju našem ob prav prijetnem zibanju, čez rame objetih članov akcije (če bi bil Rebeka, bi ob tem lahko zapisal iiiii cute).

S prižigom ognja in petjem se je zaključilo naše zimsko druženje oziroma v drugačni obliki izveden GG TAT, ki to v resnici ni bil. Veselim se vseh novih akcij z GG-ji in komaj čakam na izvedbo proper GG TAT-a!

 

Za konec pa še dve slikici končnih izdelkov akcije:

 

1 2

 

Na še veliko podobnih druženj,

 

Miško

P.S.: Preostale slikce iz akcije si lahko ogledate na naši spletni strani.